Tak tomuto sa hovorí čokomaškrty!

13. 03 2014 09:58 | kacena
Teleráno, Cheescake brownie
Teleráno, Cheescake brownie

Raz ochutnáte a už neodoláte! :)

Teleráno, Varenie s Teleránom
 
Čokoládové muffiny s vlašskými orechami

Ingrediencie:


•6 pol. lyžíc roztopeného vychladnutého masla
•2 vajcia
•1 a pol hrnčeka hladkej múky
•1/4 hrnčeka kakaa
•1 pol. lyžica kypriaceho prášku
•štipka soli
•1/2 hrnčeka trstinového cukru
•1 hrnček kyslej smotany
•100g tmavej čokolády
•hrsť opečených vlašských orechov
•100g tmavej čokolády
•3 pol. lyžice kyslej smotany
•hrsť opečených vlašských orechov


Postup:

1.Rúru predhrejeme na 200°C. Pripravíme formu na muffiny. Necháme roztopiť maslo a na panvičke zľahka opečieme 2 hrste vlašských orechov.

2.V miske jemne vyšľaháme 2 vajcia, pridáme smotanu (odložíme 3 lyžice na polevu), cukor, kakao a soľ.
    
3.Pridáme vychladnuté roztopené maslo. Prisypeme múku a kypriaci prášok. Jemne premiešame, aby sa suroviny spojili.

4.Košíčky naplníme do polovice cestom, do stredu dáme 100g nalámanej čokolády a polku opečených vlašských orechov. Dolejeme zvyšným cestom. Pečieme 20minút.

5.Kým sú muffiny v rúre pripravíme polevu: 100g čokolády roztopíme vo vodnom kúpeli. Pridáme 3 pol. lyžice kyslej smotany. Vymiešame do hladka.
    
6.Upečené muffiny necháme vychladnúť 5 minút. Polejeme polevou, ozdobíme zvyšnými vlašskými orechami a podávame.


Teleráno, Jahodový cheescake brownie
 
Jahodový cheescake brownie


Ingrediencie:

•60g masla
•200g tmavej čokolády
•3 pol. lyžice trstinového cukru
•125g kyslej smotany
•2 vajcia
•1/3 hrnčeka kakaa
•štipka soli
•1/2 hrnčeka hladkej múky
•250g jemného tvarohu
•2 pol. lyžice trstinového cukru
•1 vajce
•štipka soli
•1 čaj. lyžička vanilkového cukru
•125g kyslej smotany
•1/2 hrnčeka hladkej múky
•hrsť čerstvých nakrájaných jahôd
 

Postup:

1.Rúru predhrejeme na 170°C. Menšiu štvorcovú formu vyložíme papierom na pečenie.

2.Vo vodnom kúpeli roztopíme maslo a 200g tmavej čokolády. Odstránime z ohňa a primiešame 3 pol. lyžice cukru. Za miešania pridávame 2 vajcia a 125g smotany. Vsypeme kakao, soľ a múku. Cesto vylejeme do formy na pečenie.

3.V miske zmiešame tvaroh, smotanu, 2 pol.lyž trstinového cukru, 1 čaj. lyžičku vanilkového cukru, štipku soli a 1/2 hrnčeka hladkej múky. Vylejeme na čokoládové cesto.

4.Vydličkou jemne premiešame cestá. Posypeme nakrájanými jahodami. Pečieme cca 45 minút.

5.Počkáme kým koláč úplne vychladne, nakrájame a podávame. 

Mňam mňam! Želáme dobrú chuť!

Komentáre ( 0)