
Jednoduché stravovacie tipy, ktoré spravia diétu príjemnejšou.
Chudnúť a pritom stále jesť svoje obľúbené jedlá je možné, píše Best Life. Stačia len jednoduché zmeny.
Výber tenkej kôrky znižuje príjem kalórií, zatiaľ čo pridanie zeleniny zvyšuje obsah vlákniny a podporuje pocit sýtosti, čo pomáha pri chudnutí.
Objednajte si pizzu bez syra, aby ste ešte viac znížili množstvo kalórií a nasýtených tukov, čo z nej robí aj zdravú voľbu.
Voľba morčacieho mäsa alebo jeho zeleninovej náhrady znižuje obsah nasýtených tukov a kalórií, zatiaľ čo celozrnné žemle poskytujú viac vlákniny, čo pomáha kontrolovať chuť do jedla a podporuje chudnutie.
Podávanie burgra v šalátovom obale namiesto žemle ďalej znižuje obsah sacharidov a kalórií, ale umožňuje vám aj naďalej si dopriať obľúbený burger bez pocitu viny.
Celozrnné alebo cícerové cestoviny obsahujú viac vlákniny a bielkovín ako klasické cestoviny, podporujú tiež pocit sýtosti a znižujú celkový príjem kalórií.
Nízkotučný alebo grécky mrazený jogurt obsahuje menej cukru a tuku ako tradičná zmrzlina, čo umožňuje dopriať si pôžitok s menším množstvom kalórií.
Tmavá čokoláda s vysokým obsahom kakaa je bohatá na antioxidanty a má nižší obsah cukru, čo umožňuje malé požitky bez toho, aby to narušilo úsilie o chudnutie.
Vyskúšajte niektorú zo zdravých náhrad, aby ste si mohli dopriať sladké potešenie, ktoré má nielen menej kalórií, ale je aj vyrobené zo zdravých surovín.
Pečenie sladkých zemiakov alebo cuketových hranolčekov znižuje obsah oleja a kalórií v porovnaní s vyprážanými zemiakmi, čím podporujú chudnutie a zároveň uspokojujú chute.
Ak chcete úplne znížiť množstvo tuku, zvážte použitie fritézy na vzduchu.
Výberom pečených čipsov znížite obsah oleja a kalórií, pričom stále poskytujú uspokojivú chrumkavosť, čo uľahčuje dodržanie kalorických cieľov.
Poobzerajte sa po diétnejších náhradách.
Ak pri pečení koláčov použijete jablkové pyré alebo grécky jogurt, znížite v nich obsah tuku a zároveň im dodáte šťavnatosť. A to bez toho, aby ste museli obetovať chuť.
Nahradenie cukru stéviou znižuje obsah pridaných sacharidov a kalórií, čím podporujete chudnutie a zároveň si stále vychutnávate dezert.
Používanie karfiolovej ryže a pridávanie zeleniny zvyšuje obsah vlákniny a znižuje kalorickú hustotu, čím podporuje pocit sýtosti a pomáha pri regulácii hmotnosti.
So správnymi koreninami vám nebude pravá ryža chýbať.
Výroba domácich sušienok z mandľovej múky, ovsených vločiek a stévie znižuje obsah cukru a zvyšuje obsah vlákniny, čím podporuje chudnutie a zároveň uspokojuje chute.
Použitie nízkotučného mlieka alebo vývaru namiesto smotany a masla znižuje obsah kalórií a tuku, čím sa stáva ľahšou voľbou pre tých, ktorí si strážia svoju hmotnosť.
Ak chcete ešte menej sacharidov a kalórií, skúste si pripraviť karfiolovú kašu. Rozdiel nebudete vedieť rozoznať.
Použitím zmesi bez obilnín a znížením pridaných cukrov spolu s čerstvým ovocím získate palacinky s vyšším obsahom vlákniny a bielkovín a zároveň znížite obsah kalórií, čím podporíte úsilie o zníženie hmotnosti.
Pečenie alebo grilovanie rýb znižuje vstrebávanie oleja a obsah kalórií v porovnaní s vyprážaním, čo z nich robí zdravšiu možnosť pri chudnutí.
Pečenie alebo grilovanie krídeliek namiesto vyprážania znižuje obsah kalórií a tukov, pričom podávanie so zelerovými tyčinkami a ľahkým farmárskym dresingom dodáva vlákninu a znižuje celkový príjem kalórií, čím podporuje ciele v oblasti chudnutia.