Dobrú chuť!
Základ:
1 l mlieka plnotučného - najlepšie čerstvého
10 žĺtok
na slano pridáme 1 PL soli a rôzne bylinky napr medvedí cesnak alebo pažítku
na sladko 2 PL cukru a marinované hrozienka
1 štrúdľové alebo tukové cesto na tartaletky
5 uvarených vajíčok na tvrdo
150 g 100% ovčej bryndze
10 g kôpru alebo trebulka
50 g majonézy
50 g kyslých zhoriek
80 g jabĺk
1 limetka
500 g uvarených bravčových rebier
150 g kyslej smotany
80 g masla
1 zväzok jarnej cibuľky
Na obalovanie: hladká múka, vajcia, panko strúhanka
olej na vyprážanie
1 sušené srdce z mangalice
60 g pasterizovaných žĺtok
2,5 dcl oleja z medvedieho cesnaku
soľ
14 hodín pečená bravčová šunka, liptovské droby, chren, medvedí cesnak, omáčka z pečených jabĺk
8 kg marinovaného bravčového stehna
koreniny na marinovanie a pečenie: nové korenie, bobkový list, borievky, rasca, klinčeky, soľ
Liptovské droby
1 čerstvý chren
2 dcl výpeku
150 g jabĺk
5 dcl omáčky z medvedieho cesnaku
3 g xantanu
Korpus:
5 vajec
150 g kryštálového cukru
150 g polohrubej múky
30 g kakaa
0,0 5dcl vody
1 kypriaci prášok
na poliatie upečeného korpusu: jablkový džús
Čokoládový mousse
200 g horkej čokolády
3 dcl smotany 33%
40 g pasterizovaného bielka
Plnka z bielej čokolády
300 g bielej čokolády
2 dcl smotany 33%
50 g masla
Slaný karamel
150 g cukru
1 dcl smotany 33 %
1 čl soli
50 g masla
Rebarborové pyré pp
Isomalt pp
Tvaroh pp
Pena zo smrekových výhonkov
250 g pyré zo smrekových výhonkov 3:1 smrekové výhonky : cukrový zvar citrónová šťava
1 dcl smotana 33 %
3 dcl mlieka
2,5 g xantanu
Galéria