Sladká bodka za pracovným týždňom

Sladká bodka za pracovným týždňom

Kto by si nedal.

Višňový koláč s jogurtovým lineckým cestom

RECEPT:

420g hladkej múky

70g práškového cukru

1/2 kypriaceho prášku do pečiva

Štipka soli

250 g masla

280g gréckeho bieleho jogurtu

Plnka:

700 g Višňový kompót Natur Farm

2 PL kryštálového cukru

1 vanilkový cukor s rumovou príchuťou alebo škoricový cukor

POSTUP:

Odkôstkované višne zasypeme kryštálovým cukrom a necháme odstáť najlepšie cez noc v chladničke, aby pustili šťavu.

Do misy nasypeme múku, cukor, prášok do pečiva a soľ a premiešame.

Pridáme na kúsky pokrájané studené maslo a spravíme v robote alebo ručne mrveničku.

Nakoniec primiešame jogurt a vymiesime kompaktné hladké hutné cesto.

Zabalíme ho do fólie a necháme vychladiť v chladničke aspoň 1 hodinu.

Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na tenko.

Z cesta vyrežeme obdĺžnik 30x50 cm, ktorý rozdelíme na 3 pásy.

Do stredu každého pásu poukladáme rad višní, ktoré sme zbavili prebytočnej šťavy, aby sa nám pri pečení cesto nerozmočilo.

Višne posypeme vanilkovým cukrom s rumovou príchuťou.

Okraj cesta potrieme vodou a zrolujeme.

Valčeky vytvarujeme do tvaru slimáka na papierom vystlanú okrúhlu formu - cca 25cm.

Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180°C na horný dolný ohrev cca 35 minút, kým vrch zhnedne.

Vychladnutý koláč vyberieme z formy, posypeme práškovým cukrom a podávame.


Mangový cheesecake

Recept:

(na 26 cm tortovú formu)

500g Mascarpone

500g jemného tvarohu

2 dcl smotany na šľahanie

3 vajíčka

100g hladkej múky

100g práškového cukru

1 konzerva Natur Farm Manga v sladkom náleve

1 dcl mangového sirupu Natur Farm

Korpus:

200g sušienok

100g masla

Mangová Ganache:

200g bielej čokolády

1 konzerva Manga v sladkom náleve

POSTUP:

Korpus:

Sušienky rozmixujeme, zmiešame s roztopeným maslom a navrstvíme do papierom vystlanej tortovej formy. Dáme piecť na 160°C na 10 minút.

Plnka:

Vajíčka s cukrom vyšľaháme do bielej hustej peny. Pridáme Mascarpone, šľahačku a vyšľaháme do hladka. Pridáme tvaroh a múku a jemne vymiešame do hustého krému.

Hmotu rozdelíme na 2 časti.

Prvú časť navrstvíme na sušienkový korpus a do druhej primiešame na kúsky pokrájané mango z konzervy a mangový sirup. Pridáme ju do formy.

Dáme piecť na 160° C na horný dolný ohrev na cca 50 minút.

Pokiaľ začne vrch moc hnednúť, môžme ho prikryť alobalom.

Cheesecake sa po upečení bude v strede ešte jemne triasť ale to vôbec nevadí, po vychladnutí stuhne.

Dôležité ale je, aby sme ho nechali vychladnúť v zatvorenej rúre, aby rýchlo nepadol a nepopraskal. Pokiaľ to dodržíme, bude navyše nadýchanejší.

Po vychladnutí cheesecake polejeme pripravenou polevou a ozdobíme ovocím. Necháme ho stuhnúť najlepšie do druhého dňa.


Mangová ganache:

Mango z konzervy bez nálevu rozmixujeme.

Pyré dáme do malého hrnca a privedieme k varu. Následne ho odstavíme a nalámeme do neho bielu čokoládu. Necháme cca 3 minúty postáť, kým sa roztopí a vymiešame hladkú lesklú polevu.


Ovsené košíčky s jogurtom a Aloe vera

Recept:

· 120 g ovsených vločiek

· 1 konzerva Natur Farm Aloe Vera v sladkom náleve

· 100 g orechov (lieskovce, mandle, vlašské orechy)

· 80 g masla

· med

· 500 g bieleho jogurtu

· 1 balenie Vega gélu – neželatinový stužovač

· 150 ml vody

· Vanilka

· Ovocie na ozdobu

Postup:

1. Vločky s orechmi rozmixujeme najemno

2. Pridáme roztopené maslo, asi 2 PL medu a zmiešame

3. Zmesou naplníme dno aj boky formičiek na košíčky.

4. Košíčky dáme upiecť do vyhriatej rúry na 190°C na 12 minút.

5. Vega gél rozpustíme v studenej vode a privedieme k varu.

6. Ešte horúce prilejeme k jogurtu, pridáme med podľa chuti, vanilku a vymiešame dohladka.

7. Pridáme kúsky Aloe Vera z konzervy a ručne premiešame.

8. Krémom naplníme vychladnuté košíčky, ozdobíme ovocím a dáme stuhnúť.

Tip: Ak nemáte formičky na košíčky, môžete použiť formu na muffiny.


Čokoládový zákusok s kokosovými guľkami

RECEPT: (na vyšší cca 25x35cm plech)

Guľky:

250 g kokosovej múky Natur Farm

500 g tvarohu

2 vajíčka

100 g práškového cukru

Piškóta:

6 vajíčok

170g kryštálového cukru

150ml oleja

100g čokolády

100ml mlieka

3 PL kakaa

1 kypriaci prášok do pečiva

150g hladkej múky

1 vanilkový cukor s rumovou príchuťou (dá zákusku neskutočne dobrú a nenapodobiteľnú chuť)

Na vrch:

600ml mlieka

2 pudingy bez varenia

POSTUP:

Guľky:

Kokosovú múku, tvaroh, cukor a vajíčka vymiešame do hustej hmoty.

Vytvarujeme z nej cca 20g guličky, ktoré dáme stuhnúť do chladničky, kým si nachystáme piškótu.

Piškóta:

Vajíčka, cukor a vanilkový cukor s rumovou príchuťou vyšľaháme do hustej svetlej peny. Cca 5 minút.

V horúcom mlieku si roztopíme čokoládu.

Prilejeme ju spolu s olejom k vajíčkam a vymiešame.

Pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva a kakaom a jemne ručne premiešame.

Cesto vylejeme do vymasteného a vysypaného plechu.

Na cesto poukladáme kokosové guľky a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180°C na horný dolný ohrev na cca 30-35 minút. Prepečenie cesta skontrolujeme špajdlou.

Zákusok necháme vychladnúť vo vypnutej pootvorenej rúre.

Nakoniec ho potrieme vyšľahaným pudingom bez varenia alebo klasickým vanilkovým pudingom, prípadne polejeme čokoládou

Galéria

Nestihli ste v TV

TOP relácie

Nové epizódy už teraz na Voyo

v predstihu • bez reklám • kedykoľvek

TOP relácie