Kto by si nedal.
Višňový koláč s jogurtovým lineckým cestom
RECEPT:
420g hladkej múky
70g práškového cukru
1/2 kypriaceho prášku do pečiva
Štipka soli
250 g masla
280g gréckeho bieleho jogurtu
Plnka:
700 g Višňový kompót Natur Farm
2 PL kryštálového cukru
1 vanilkový cukor s rumovou príchuťou alebo škoricový cukor
POSTUP:
Odkôstkované višne zasypeme kryštálovým cukrom a necháme odstáť najlepšie cez noc v chladničke, aby pustili šťavu.
Do misy nasypeme múku, cukor, prášok do pečiva a soľ a premiešame.
Pridáme na kúsky pokrájané studené maslo a spravíme v robote alebo ručne mrveničku.
Nakoniec primiešame jogurt a vymiesime kompaktné hladké hutné cesto.
Zabalíme ho do fólie a necháme vychladiť v chladničke aspoň 1 hodinu.
Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na tenko.
Z cesta vyrežeme obdĺžnik 30x50 cm, ktorý rozdelíme na 3 pásy.
Do stredu každého pásu poukladáme rad višní, ktoré sme zbavili prebytočnej šťavy, aby sa nám pri pečení cesto nerozmočilo.
Višne posypeme vanilkovým cukrom s rumovou príchuťou.
Okraj cesta potrieme vodou a zrolujeme.
Valčeky vytvarujeme do tvaru slimáka na papierom vystlanú okrúhlu formu - cca 25cm.
Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180°C na horný dolný ohrev cca 35 minút, kým vrch zhnedne.
Vychladnutý koláč vyberieme z formy, posypeme práškovým cukrom a podávame.
Mangový cheesecake
Recept:
(na 26 cm tortovú formu)
500g Mascarpone
500g jemného tvarohu
2 dcl smotany na šľahanie
3 vajíčka
100g hladkej múky
100g práškového cukru
1 konzerva Natur Farm Manga v sladkom náleve
1 dcl mangového sirupu Natur Farm
Korpus:
200g sušienok
100g masla
Mangová Ganache:
200g bielej čokolády
1 konzerva Manga v sladkom náleve
POSTUP:
Korpus:
Sušienky rozmixujeme, zmiešame s roztopeným maslom a navrstvíme do papierom vystlanej tortovej formy. Dáme piecť na 160°C na 10 minút.
Plnka:
Vajíčka s cukrom vyšľaháme do bielej hustej peny. Pridáme Mascarpone, šľahačku a vyšľaháme do hladka. Pridáme tvaroh a múku a jemne vymiešame do hustého krému.
Hmotu rozdelíme na 2 časti.
Prvú časť navrstvíme na sušienkový korpus a do druhej primiešame na kúsky pokrájané mango z konzervy a mangový sirup. Pridáme ju do formy.
Dáme piecť na 160° C na horný dolný ohrev na cca 50 minút.
Pokiaľ začne vrch moc hnednúť, môžme ho prikryť alobalom.
Cheesecake sa po upečení bude v strede ešte jemne triasť ale to vôbec nevadí, po vychladnutí stuhne.
Dôležité ale je, aby sme ho nechali vychladnúť v zatvorenej rúre, aby rýchlo nepadol a nepopraskal. Pokiaľ to dodržíme, bude navyše nadýchanejší.
Po vychladnutí cheesecake polejeme pripravenou polevou a ozdobíme ovocím. Necháme ho stuhnúť najlepšie do druhého dňa.
Mangová ganache:
Mango z konzervy bez nálevu rozmixujeme.
Pyré dáme do malého hrnca a privedieme k varu. Následne ho odstavíme a nalámeme do neho bielu čokoládu. Necháme cca 3 minúty postáť, kým sa roztopí a vymiešame hladkú lesklú polevu.
Ovsené košíčky s jogurtom a Aloe vera
Recept:
· 120 g ovsených vločiek
· 1 konzerva Natur Farm Aloe Vera v sladkom náleve
· 100 g orechov (lieskovce, mandle, vlašské orechy)
· 80 g masla
· med
· 500 g bieleho jogurtu
· 1 balenie Vega gélu – neželatinový stužovač
· 150 ml vody
· Vanilka
· Ovocie na ozdobu
Postup:
1. Vločky s orechmi rozmixujeme najemno
2. Pridáme roztopené maslo, asi 2 PL medu a zmiešame
3. Zmesou naplníme dno aj boky formičiek na košíčky.
4. Košíčky dáme upiecť do vyhriatej rúry na 190°C na 12 minút.
5. Vega gél rozpustíme v studenej vode a privedieme k varu.
6. Ešte horúce prilejeme k jogurtu, pridáme med podľa chuti, vanilku a vymiešame dohladka.
7. Pridáme kúsky Aloe Vera z konzervy a ručne premiešame.
8. Krémom naplníme vychladnuté košíčky, ozdobíme ovocím a dáme stuhnúť.
Tip: Ak nemáte formičky na košíčky, môžete použiť formu na muffiny.
Čokoládový zákusok s kokosovými guľkami
RECEPT: (na vyšší cca 25x35cm plech)
Guľky:
250 g kokosovej múky Natur Farm
500 g tvarohu
2 vajíčka
100 g práškového cukru
Piškóta:
6 vajíčok
170g kryštálového cukru
150ml oleja
100g čokolády
100ml mlieka
3 PL kakaa
1 kypriaci prášok do pečiva
150g hladkej múky
1 vanilkový cukor s rumovou príchuťou (dá zákusku neskutočne dobrú a nenapodobiteľnú chuť)
Na vrch:
600ml mlieka
2 pudingy bez varenia
POSTUP:
Guľky:
Kokosovú múku, tvaroh, cukor a vajíčka vymiešame do hustej hmoty.
Vytvarujeme z nej cca 20g guličky, ktoré dáme stuhnúť do chladničky, kým si nachystáme piškótu.
Piškóta:
Vajíčka, cukor a vanilkový cukor s rumovou príchuťou vyšľaháme do hustej svetlej peny. Cca 5 minút.
V horúcom mlieku si roztopíme čokoládu.
Prilejeme ju spolu s olejom k vajíčkam a vymiešame.
Pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva a kakaom a jemne ručne premiešame.
Cesto vylejeme do vymasteného a vysypaného plechu.
Na cesto poukladáme kokosové guľky a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180°C na horný dolný ohrev na cca 30-35 minút. Prepečenie cesta skontrolujeme špajdlou.
Zákusok necháme vychladnúť vo vypnutej pootvorenej rúre.
Nakoniec ho potrieme vyšľahaným pudingom bez varenia alebo klasickým vanilkovým pudingom, prípadne polejeme čokoládou
Galéria