Potraviny zásadne nakupuje od lokálnych dodávateľov, pri varení využije aj to, čo iní bežne vyhadzujú.
Televízia Markíza odštartovala aktuálne Zelený týždeň. Ide o aktivitu zameranú na ekológiu, ochranu prírody, recykláciu a optimálne využívanie zdrojov. Správať sa zodpovedne môže skutočne každý a začať sa dá napríklad vo vlastnej kuchyni. Užitočné rady a tipy práve z kuchyne nám ponúkol šéfkuchár Martin Novák, tvár úspešnej šou Na nože.
Martin zásadne nakupuje potraviny u lokálnych pestovateľov a farmárov. Tým podporuje domácich, menších producentov a zároveň sa môže spoľahnúť na vysokú kvalitu. Zákazníkom tak môže ponúknuť nielen jedlo, ale zároveň aj príbeh. Napríklad ryby si často loví sám. Vo svojej kuchyni zároveň radikálne znížil aj množstvo odpadu. Často využíva aj veci, ktoré iní bežne vyhadzujú. Pokojne sa ním môžete inšpirovať. Viac vo videu.