Ako obstála vegánska kuchyňa v našom (ne)utajenom teste?
V prvej sérii Na nože sa objavila aj jedna reštaurácia, ktorá bola úplne odlišná než všetky ostatné. Martinské Plantáž Bistro je totiž podnikom s vegánskou kuchyňou, čo pre šéfkuchára Martina Nováka predstavovalo poriadnu výzvu, keďže sa považuje za čistokrvného mäsožravca. Ale riadi sa filozofiou, že zje každé jedlo, len musí byť dobré. Vymyslel preto vegánske menu, ktoré majiteľom pomohlo opäť naštartovať biznis a jeho misia evidentne slávila úspech.
Samozrejme, nové jedlá, ktoré špeciálne pripravil Martin, sme chceli ochutnať aj my a vybrali sme sa na ďalšiu utajenú návštevu. Objednali sme si mandľovú polievku, zapekané ratatouille s paradajkovým krémom a kuskusom a paccheri cestoviny s paprikovým krémom a kúskami grilovanej papriky. Len s tým utajením nám to tentoraz nevyšlo, personál nás takmer okamžite odhalil. Aj keď sa nám priznali až nakoniec... Viac sa dozviete z reportáže.
Galéria