Zamestnanci Dvoru u Sedliaka potia krv, jeden deň v týždni musia mať zatvorené, inak by to nezvládli.
Od poslednej návštevy reštaurácie z Na nože už uplynul nejaký ten piatok (boli sme v Plantáž Bistro), ale za ten čas sme sa museli venovať iným projektom. Na neohlásené návštevy sme však nezabudli a vybrali sme sa do Smoleníc. Epizóda z Dvoru u Sedliaka prekonala všetky divácke rekordy prvej série a príbeh majiteľky pani Márie a jej personálu dojal všetkých.
Do reštaurácie sme sa vybrali v čase najväčšej špičky o 12.30 h. Zabrali sme posledné parkovacie miesto, čo už niečo naznačovalo. Vo vnútri boli plné všetky stoly v prvej miestnosti aj v priestore pri bare. Čašníčka Iveta nás teda usadila v zadnom salóniku, ktorý bol zatiaľ uzatvorený. Objednali sme si z ponuky denného menu, aj keď si pokojne v čase obeda môžete vybrať aj z jedálneho lístka vrátane jedál, ktoré pre podnik navrhol Martin Novák.
Dôvod bol prostý, nemali sme príliš veľa času, takže sme chceli mať taniere na stole čo najskôr. S výberom sme si nemuseli robiť starosti, mali už iba jedno jedlo - obrátený rezeň so zemiakovou kašou a cviklovým šalátom. Druhé jedlo z menu sa už totiž minulo. Z polievok sme si objednali kurací vývar. Ako nám chutilo, zistíte v reportáži. Tiež sa dozviete, ako sa reštaurácii darí - po odhalení sme sa porozprávali s pani Máriou, kuchárkami Stankou a Veronikou. Síce sa im začalo dariť, ale má to svoju cenu a zamestnanci potia krv. A aj prostredníctvom nášho videa vyslala majiteľka zúfalú prosbu! Mimochodom, Iveta sa nám neskôr priznala, že okamžite vedela, kto sme. Ale nedala nič najavo a ďalej hrala nevedomosť. A dostali sme aj úplatok - plnú škatuľu podpecníkov.
Galéria